Verhoging van de roerende voorheffing op spaarboekjes?

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen09/2.5323/091003_roerende_voorheffing

Ofwel hoe de eerste stap richting vermogensbelasting wordt gezet.

België is een land dat historisch gezien arbeid belast. Beter nog, we zijn er zelfs zo goed in dat we elke ranking domineren als het gaat om het bedrag dat de al dan niet werkende Belg aan vadertje staat mag terug geven.

België belastte niet op vermogen. Daarom worden sinds enkele jaren heel wat Nederlanders Belg. Het is hier zo goed! Eigenlijk verplaatsen ze gewoon hun kapitaal naar een land waar arbeid wordt belast. Rentenierende buitenlanders doen zeer weinig aan arbeid.

Het was zelfs zo erg dat België Europees gezien als “Belastingparadijs” werd gecatalogeerd. Met onze 15% roerende voorheffing vielen we in dezelfde categorie als Zwitserland en Luxemburg.  Ware het niet dat deze landen ook niet echt super op arbeid belasten.

Al jarenlang komt de socialistische druk opzetten om op vermogen te gaan belasten en niet op arbeid.  De werkende mens moet gaan beloond worden, en niet bestraft.

Even een herinnering …

2008… Bankcrisis, economische crisis, in elkaar stortende beurzen,…

Kort samengevat. “De Belg” kan niet meer gaan speculeren op de beurs, of andere interessante formules qua belegging. Het risico, dat de bankier altijd afwimpelde, is een feit geworden.  Economische crisis, dus “de Belg” consumeert niet meer. Hij pot op.

En waar anders ga je dat doen dan… op een spaarboekje. Veiligheid boven alles.

Vandaar : http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.563672

De regering Van Rompuy vindt dit dus het uitgelezen moment om onze belasting op arbeid te laten verschuiven  naar belasting op vermogen.  Ja, die 25% is inderdaad de Europese norm geworden. Maar er zit wel degelijk een adder onder het Belgische gras.  Andere Europese landen hebben een lagere belasting op arbeid, en in geen enkele media heb ik al gehoord dat die belastingdruk zou gaan verminderen. Dus in plaats van de socialistische roep om de belasting op arbeid naar vermogen te verschuiven (of), gaat de regering naar “en”…

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/1.330983

Valt dit ook onder fiscale fraude?

Leave a Reply