Racefietsen en mountainbikes als bedrijfsfietsen

De wetgever is nog steeds volop bezig met het definiëren van het begip ‘bedrijfsfiets’. Nadat men eerder al aangaf dat snelle elektrische fietsen hieronder zullen vallen, zal de fiscus in de toekomst normaal gezien ook racefietsen en mountainbikes aanvaarden als bedrijfsfietsen.

Speed pedelec

Onlangs zette men het licht op groen voor de toekenning van de fietsvergoeding bij het gebruik van de snelle elektrische fiets, de speed pedelec. Dit soort fietsen zullen in de toekomst normaal gezien ook als bedrijfsfietsen ter beschikking gesteld mogen worden, al is het hiervoor nog wachten op de aangekondigde wetswijziging.

Racefietsen en mountainbikes

Dezelfde uitbreiding zal in de toekomst ook gemaakt worden voor racefietsen en mountainbikes. Initieel aanvaardde men enkel de gewone stads- of hybride fiets bij de ter beschikkingstelling van een fiets aan de werknemer. Velen vonden dit discriminatie.

Aan dit onderscheid maakt de wetgever nu een einde. In een antwoord op een schriftelijke vraag, stelt minister van Financiën Johan Van Overtveldt dat het onderscheid niet langer te verantwoorden is.  De ter beschikking gestelde fiets kan dus ook een mountainbike, een koersfiets of een elektrische fiets zijn.

Natuurlijk zullen deze voormelde wijzigingen pas definitief  worden wanneer de wetgever het wetsontwerp finaliseert en het ook in werking treedt. We brengen u op de hoogte als het zo ver is.

 

Bron : https://www.admb.be/nl/admb/nieuws/racefietsen-en-mountainbikes-als-bedrijfsfietsen